OPROEP RDW! NU OF NOOIT….hoogteontheffing! VOORKOM BOETES!!!!

Geplaatst in: Regelgeving 0

Reeds diverse malen hebben wij u erop gewezen dat (kermis)voertuigen (alleen als er sprake is van een ondeelbare lading) niet hoger mogen zijn dan 4 meter. Omdat de BOVAK er van overtuigd is dat veel kermisexploitanten voertuigen/transporten hebben die niet aan deze hoogte afmeting voldoen, is er vorig jaar contract opgenomen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Daar is de mogelijkheid besproken van een eventuele hoogte-ontheffing voor voertuigen die hoger zijn dan 4 meter.

Uit de gesprekken, die er de afgelopen maanden zijn gevoerd met de RDW, is gebleken dat er de komende tijd (voorlopig) geen verandering zal komen aan de toelating van voertuigen, die hoger zijn dan 4 meter.
Natuurlijk wil de BOVAK voorkomen dat u bij een controle een flinke boete krijgt opgelegd, wanneer u rijdt met een transport dat hoger is en wij vragen u daarom nogmaals, mocht bovenstaande op u van toepassing zijn, u te melden bij het BOVAK-secretariaat.
De BOVAK wil graag inventariseren om hoeveel exploitanten het gaat en wij denken dat dat er veel zijn! Pas wanneer er inzicht is in het aantal exploitanten, kan de RDW hierin iets betekenen voor de exploitanten. Misschien kunnen we hierdoor voorkomen dat u in de toekomst bij een controle wordt beboet.
Het gaat de RDW alleen om het aantal exploitanten en vrachtwagens.

Dus meld u aan bij de leden van het hoofdbestuur of neem contact op met het BOVAK-secretariaat of stuur een email naar kermis@bovak.nl
Wij zullen uw gegevens strikt vertrouwelijk behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *