NEDERLANDSE VOEDSEL- EN WARENAUTORITEIT

Geplaatst in: Algemeen nieuws 0

NVWA: AMBACHTELIJK IJS NIET ALTIJD VOLGENS HYGIËNE-EISEN GEMAAKT

Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gebleken dat bij het bereiden van ambachtelijk ijs de hygiëne-eisen lang niet altijd in acht worden genomen. Bij 37 van de 218 onderzochte salons was sprake van overtredingen, waarvan bij 6 ernstige overtredingen. Bij 1 zelfs ziekmakende micro-organismen. De overtreders hebben een schriftelijke waarschuwing of boete gekregen.

De NVWA heeft de inspecties in de periode mei-augustus over heel Nederland uitgevoerd. Er is vooral gekeken of de ondernemers werken volgens de hygiënecode voor de ijsbereiding en of de producten goed werden verhit, of ze op de juiste temperatuur werden bewaard, of de bereidingsruimte schoon was en of er geen spoor van ongedierte aanwezig was.

Vaak ging het om procesfouten bij de bereiding. Fouten die te maken hebben met de tijdsduur of temperatuur tijdens de bereiding, de manier van presenteren en bewaren. Op het gebied van hygiëne bleek het schoonhouden van de bereidingsruimte en bestek regelmatig een probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *