MILIEUZONES

Geplaatst in: Regelgeving 0

Convenant Milieuzone vrachtverkeer

De landelijke stuurgroep milieuzones vrachtverkeer, waarin de landelijke overheid, gemeenten en het bedrijfsleven zijn vertegenwoordigd,  heeft aangekondigd het convenant milieuzone vrachtverkeer te willen verlengen tot 31 december 2017.

De inhoud van het convenant wordt niet gewijzigd. Dit betekent dat het huidige toegangsregime (minimaal Euro IV) ongewijzigd blijft tot en met 31 december 2017. Er zijn in Nederland 13 gemeenten met een milieuzone.

Heeft u als kermisexploitant een registratie bij de Belastingdienst voor gedeeltelijke vrijstelling op de motorrijtuigenbelasting voor uw voertuig? Dat krijgt dit voertuig automatisch ontheffing voor toegang tot de milieuzones tot het moment dat het voertuig 13 jaar oud is, gerekend vanaf Datum Eerste Toelating. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maakt voor deze ontheffingverlening gebruik van gegevens van de Belastingdienst. Zodra uw voertuig een gedeeltelijke vrijstelling motorrijtuigenbelasting heeft gekregen, geeft u dit dan even door aan RVO.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *