Kermisexploitanten slaan handen ineen voor KiKa

Geplaatst in: Algemeen nieuws 0

Als organisator van kermissen in o.a. Amsterdam staat Frans Stuy toch vooral bekend om zijn betrokkenheid met de sociaal zwakkeren in onze samenleving. Zijn kansenjongerenprojecten, losgelaten op zijn eigen evenementen hebben verrassende resultaten opgeleverd. Zijn inspanningen om een joodse begraafplaats op te knappen waren bijzonder vruchtbaar. Het bracht verschillende culturen bij elkaar en oogstte ook omwille daarvan veel lof.

Een recentelijk ziekenhuisbezoek raakte Frans diep. Als een echt gevoelsmens huilde zijn hart bij het zien van jonge kinderen die door hun ziekte soms nog maar kort te leven hebben. Pijn en verdriet maken vast onderdeel uit van hun dagelijkse leven. Het zijn dit soort van momenten waarop Frans heel resoluut kan zijn en impulsief kan handelen. Hij wilde iets voor deze kinderen betekenen.
Een reeks telefoontjes plegen en met een aantal mensen “de koppen bij elkaar steken” resulteerde in een lumineus idee. In samenwerking met o.a. KIKA ( het kinder kankerfonds) en Stadsdeel Nieuw West zal van 19 t/m 23 juni een kermis worden gehouden waarvan een deel van de inkomsten zullen worden afgedragen aan KIKA. De kermis zal komen te staan in sportpark sloten aan de Anderlechtlaan te Amsterdam. In een speciale KIKA tent die ernaast opgebouwd zal worden zullen op 22 en 23 juni een keur aan topartiesten acte de présence geven. Wat te denken van namen als Quincy, 2 Force, Mick Harren of de wereldwijd bekende soul zanger Ronnie Canada, om er maar eens een paar te noemen. Ook een aantal bekende dj’s zullen hun kunsten vertonen. De entree is gratis maar een (kleine) donatie wordt zeer gewaardeerd. De kinderen zullen u er dankbaar voor zijn want de opbrengst zal geheel ten goede komen aan KIKA.

De kermis zal een geheel nieuwe formule hanteren waarbij zeer sympathieke ritprijzen zullen gelden. Verder zal er ook nog een eurodag en familiedag worden gehouden.
Het is de bedoeling dat de kermis tot een jaarlijks terugkerende traditie wordt. Betaalbaar kermisvieren voor het goede doel moet toch tot de verbeelding spreken van velen. De nieuwe formule die wordt gehanteerd slaat daarbij twee vliegen in een klap.
Uiteraard zullen ook de kermisexploitanten hun hart laten spreken. Zij zullen eveneens een financiële bijdrage leveren. Verder valt er een speciale KIKA beer te winnen Voor elke gewonnen beer zal een percentage van de inkomsten aan dit goede doel worden afgestaan.
De officiële opening van deze tent zal plaatsvinden op zaterdag 22 juni om 14.00 uur en worden verricht door stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud. Kom ook kermisvieren op het parkeerterrein sportpark Sloten en laat uw hart spreken in de speciale KIKA tent. Geef gul!

Voor meer informatie kunt u terecht op www.kermisplaza.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *