De nieuwe kermisbundel van de Tilburgse journalist Lauran Wijffels, ‘AFTERPARTY VAN ’N KERMISFAN; 111 kermisportretten’, bevat 130 foto’s en 116 verhaaltjes op 256 pagina’s. Hij sprak tussen 1977 en 2022 honderden kermisbetrokkenen in binnen- en buitenland. Vele verhalen werden gebruikt voor Het Nieuwsblad v/h Zuiden, ‘Euro Kermis-Magazine’, Brabants Dagblad, ‘De Kermis Carrousel’, uiteraard BOVAK-vakblad ‘Dé Kermisgids’ en Facebookpagina ‘Kermisboeken’ (ruim 6.600 volgers). Nu bijeen in één fraaie bundel in zéér beperkte eerste oplage van slechts 150 stuks.

‘AFTERPARTY VAN ’N KERMISFAN’ werd vervaardigd tijdens het corona-huisarrest 2020-2021 en zou gedoemd zijn tot een PDF-bestand. Ware het niet dat Atze J. Lubach-Koers, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders, de PDF onder ogen kreeg en de bundel als uniek BOVAK-relatiegeschenk ziet, mede vanwege het 70-jarig bestaan in 2022. Daarom is de eerste oplage van 150 stuks van de bundel alleen via Atze/BOVAK verkrijgbaar (bestellen via: kermis@bovak.nl). De prijs per stuk bedraagt 20 euro incl. BTW (excl. 5 euro verzendkosten).

Lauran Wijffels (66) schreef vanaf 1977 honderden kermisverhalen en -verslagen, interviews, columns en cursiefjes voor de titels van de voormalige VNU-dagbladengroep en Wegener, zoals het Brabants Dagblad. Hij kreeg lemma (vermelding) als kermisauteur in de eerste ‘Encyclopedie van Tilburg’ (2009) en ontving dat jaar van de Stichting Kermis-Cultuur Nederland de ‘Piet Maes Prijs‘ wegens het delen van zijn passie voor kermiscultuur met een breed publiek en het enthousiasmeren van eenieder voor de kermis door vele publicaties en fantastische boekwerken’. Wijffels ontving juni 2014 van de Europäischen Schausteller-Union de ESU-erespeld. Een maand later de Zilveren Kermispenning van de gemeente Tilburg voor zijn vele verdiensten, betreffende de Tilburgse Kermis.

Wijffels is zeer gecharmeerd van het initiatief van Lubach, die 20 oktober de eerste exemplaren bij de drukker in Noordwijk ophaalde.